NS1.bg Крайно некоректен хостинг

+2 гласа
написано 2017 януари 20 в Услуги от Николай
Преди 6 месеца си купих 2 уебсайта, които вече бяха качени на сървърите на ns1.bg и реших да не ги местя тъй като според стария собственик не е имал проблеми с тях.

Известно време ползвах споделения им хостинг на най-ниската тарифа, като всеки сайт си беше на отделен план, но по препоръка от стария собственик можело да ги съединя в един акаунт и да премина на следващия план, като той всъщност дава 2 пъти повече ресурси тоест не би трябвало да има проблем освен това, за да се претовари сървъра трябва и двата сайта да са препълнени едновременно, което е почти невъзможно.

Преминах на следващия план и 2-3 месеца нямах проблеми. Докато един ден забелязах, че единия ми сайт не получава никакви посещения. Опитах да вляза и се появи грешка 403. Писах на съпорта и от там ми казаха, че сайта през нощта е бил претоварен и някой от екипа е изключил достъпа до сайта ми, но на сутринта е забравил да го включи, което е доста притеснително понеже буди едни съмнение, че през нощта, когато никой не гледа ти изключват сайтовете.... което повече от недопостимо! Освен това тогавашния оператор ме увери, че при следващи проблеми ще бъда уведомяван чрез имейл за текущи проблеми и т.н.

В рамките на същия месец се случи трафика към сайтовете ми да падне с 50%, като не бях забелязал сайтовете да са изключени, но аз и не съм ги гледал кой знае колко често тъй като те са автоматизирани на 99% и нямат нужда от наглеждане. Докато един ден реших, че ще преправя дизайна на единия от сайтовете и когато опитах да вляза отново получих грешка 403. Инстинктивно проверих и другия сайт, който също даваше същата грешка. При запитване в чата ми казах, че сайтовете претоварвали сървъра и се наложило да ги изключат, което е смешно понеже сайтовете ми както споменах получаваха 50% по-малко трафик от колкото преди.

Не ви трябва хостинг компания, която ви кара да мислите, че вечер докато спите си правят каквото пожелаят и освен това ви изключват сайтовете, когато те преценят без никакво уведомление.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.
Уебсайта се продава: 500лв. Изпратете запитване до: arcsalesltd@gmail.com --------------------------------------------------- Добре дошли в Прецакан.ком, където можете да се оплачете от всичко и всички неправди в България. Ако някога сте се почувствали прецакани, тогава се оплачете, за да предпазите други от подобни събития.

12 оплаквания

4 отговори

0 коментари

81 потребителя

...